V evanjelických chrámoch sa konajú veľkopiatočné pašiové služby Božie

29.03.2013 Bratislava

Bratislava 29. marca (TASR) - Veľkopiatočné pašiové služby Božie v chrámoch charakterizujú dnešný sviatok v Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku (ECAV).

"Veľký piatok je pre evanjelikov augsburského vyznania veľmi dôležitý sviatok, ktorý sprítomňuje vrchol Ježišovho utrpenia - umučenie, ukrižovanie a smrť na golgotskom kríži", pripomenul generálny biskup ECAV na Slovensku Miloš Klátik.

Pán Ježiš Kristus však na tretí deň vstal z mŕtvych, premohol smrť a všetkých, ktorí v neho veria, spasil pre večný život.

"Nie pre naše dobré skutky, ale jedine cez vieru v Ježišovu vykupiteľskú smrť získame odpustenie hriechov", uviedol pre TASR generálny biskup ECAV.

"Veľkonočná nedeľa a Veľkonočný pondelok sú významnými kresťanskými sviatkami vzkriesenia Pána Ježiša Krista, jeho víťazstva nad smrťou a diablom. Je to víťazstvo Božej lásky, života, Božej spravodlivosti, ktoré pre každého veriaceho kresťana znamená nádej a silu pre život v časnosti aj vo večnosti", vyzdvihol generálny biskup Miloš Klátik.
 

Vyberte región